Archives : gen.-2014

    Home / 2014 / gener
26 gener, 2014

SALMÓ A LA PAPILLOTA

SALMÓ A LA PAPILLOTA
Posted in : Peix on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Salmó – Carbassó – Ceba – Anet per decorar (Eneldo) – Vi blanc PREPARACIÓ: La papillota, és una tècnica culinària que prové de França, el papillote. Amb aquesta tècnica, els aliments es couen amb el propi suc i amb el vapor que desprenen, l’objectiu és que els aliments cuinats així, conserven millor l’aroma,
Read more

18 gener, 2014

PORTOBELLOS FARCITS DE PERNIL IBÈRIC

PORTOBELLOS FARCITS DE PERNIL IBÈRIC
Posted in : Entrants on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Portobellos grans – Ceba – Pernil ibèric PREPARACIÓ: Netejar els portobellos i tallar el peu sencer, vigilant que no se’ns trenquin. A continuació posem els barrets dels portobellos en una paella i els marquem durant uns minuts.    Mentrestant, en una altre paella i amb un raig d’oli d’oliva, sofregim la ceba,
Read more

18 gener, 2014

BROWNIE AMB GERDS

BROWNIE AMB GERDS
Posted in : Postres on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS (6 persones): – 100 gr de xocolata negre per a postres – 250 gr de sucre – 3 ous – 200 gr de mantega – Gerds – 190 gr de farina – Optatiu sucre glas i nata montada PREPARACIÓ: Fonem al bany maria la mantega amb la xocolata o bé també es podria
Read more

18 gener, 2014

XIPS DE MONIATO

XIPS DE MONIATO
Posted in : Aperitius on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Moniato PREPARACIÓ: Un tubercle que molts de nosaltres tenim associat quasi exclusivament a la celebració de la castanyada. Una llàstima, perquè és un aliment amb propietats nutritives molt interessants i una bona font de provitamina A. A més, en podem gaudir durant tota la tardor i fins a principis d’hivern.  Pelar el
Read more

18 gener, 2014

AMANIDA DE BURRATA

AMANIDA DE BURRATA
Posted in : Amanides on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Burrata trufada – Tomàquets xerry – Rúca – Pernil ibèric – Pinyons PREPARACIÓ: La Burrata és un formatge de pasta filada produït a partir de llet de vaca. La seva particularitat és en el fet que és un formatge amb estructura doble: la capa de l’exterior està formada a partir d’una làmina
Read more

18 gener, 2014

VINYES DEL GRAU SYRAH CRIANÇA 2009

VINYES DEL GRAU SYRAH CRIANÇA 2009
Posted in : Vins on by : Sílvia Molina

  D.O. Terra Alta. Syrah 100%. Color cirera molt fosc i bona densitat, de capa ben alta, molt net. Aromes òbviament més reposats que el vi jove, tancat inicialment (doneu-li uns minuts), amb els alcohols ara sí ben fosos en el vi. Segueix essent un vi molt afruitat, fort i potent, amb atac inicial que provoca
Read more

11 gener, 2014

LLÀGRIMES DE TARDOR NEGRE

LLÀGRIMES DE TARDOR NEGRE
Posted in : Vins on by : Sílvia Molina

  D.O. Terra Alta. Garnatxa, Samsó, Syrach i Cabernet Sauvignon. Servit entre 16-18 graus. Color cirera intens, voraviu granat, llàgrima densa. Inicialment tancat, s’hi aprecien progressivament aromes a fruites del bosc (móres, gerds), garriga, notes balsàmiques, tinta xinesa, … Entrada potent en boca, carnós i ampli. Tanins marcats, fruita negra, torrats provinents de la criança, moderadament
Read more

11 gener, 2014

CROSTES DE CEPS I FORMATGE ROQUEFORT

CROSTES DE CEPS I FORMATGE ROQUEFORT
Posted in : Entrants on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Un paquet d’oblees per fer crestes de la Cocinera – Ceps secs – Ceba – Formatge roquefort – Un ou PREPARACIÓ: Primer de tot posar els ceps amb aigua per a hidratar-los. Farem la ceba a trossos petits i la sofregim a foc lent, quan estigui daurada retirar i fer el mateix
Read more

11 gener, 2014

HAMBURGUESA AMB FOIE

HAMBURGUESA AMB FOIE
Comments : 2 Posted in : Carn on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – 400 gr de carn picada de vedella (per a dues hamburgueses) – Foie  – Bolets al gust PREPARACIÓ Posar sal i pebre a la carn, agafar un aro, motlle o algun utensili que tingueu per a fer la forma a les hamburgueses. En el meu cas, he utilitzar dos aros. Afegir al
Read more

11 gener, 2014

MIL FULLES DE FRUITA I NATA

MIL FULLES DE FRUITA I NATA
Posted in : Postres on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Oblees de la Cocinera (3 per persona) – Nata muntada – Dos tipus de fruita al gust – Xocolata o sucre glas PREPARACIÓ: Posar en una safata de forn les oblees i a sobre d’elles paper vegetal perquè no pugin, les introduirem al forn preescalfat, a 200 graus durant 7 minuts. Les
Read more