Archives : des.-2013

    Home / 2013 / desembre
15 desembre, 2013

TOCAT DE L’ALA

TOCAT DE L’ALA
Comments : 1 Posted in : Vins on by : Sílvia Molina

  D.O. Empordà. Garnatxa 60%, Carinyena 40%. Criança 2011. Servit entre 16-18 graus. Color cirera intens. Aromes a nabius i gerds amb tocs de farigola. En boca ofereix un llarg recorregut elegant, mineral, amb fruita vermella, balsàmics i amb algunes notes de cacau. Tanins suaus, frescos, rodons i agradables. Bon postgust. Un vi per gaudir.
Read more

15 desembre, 2013

XIPS DE CARXOFES

XIPS DE CARXOFES
Posted in : Aperitius on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – Carxofes PREPARACIÓ: Carxofa o escarxofa (cynara scolymus) segons les comarques  i  en castellà alcachofa  el prefixe “al” del castellà ens avisa que aquesta paraula té un origen àrab. (al-karshûf). De la mateixa família que el card comestible. Va endinsar-se per la costa per arribar a terres d’interior. És poder l’hortalissa més mediterrània de totes. Coneguda per grecs i romans qui l’atribuïen efectes afrodisíacs, expandida
Read more

15 desembre, 2013

TARTA TATIN

TARTA TATIN
Comments : 4 Posted in : Postres on by : Sílvia Molina

  INGREDIENTS: – 3 pomes una mica àcides (vàrem utilitzar Golden) – 190 gr de sucre – 130 gr de mantega – Una làmina de pasta de full – Brandy (opcional) PREPARACIÓ: Feia temps que volia fer el postre clàssic de la cuina francesa i perfi la recepta! És cuinada en una nit de cuinetes
Read more