Archives : oct.-2013

    Home / 2013 / octubre
27 octubre, 2013

LASSANYA I CANELONS D’ALBERGÍNIA

LASSANYA I CANELONS D’ALBERGÍNIA
Posted in : Verdures on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Una albergínia – Un carbassó – Una ceba – Xampinyons – Espinacs – Per a la salsa: Mig pebrot vermell, tomàquet triturat PREPARACIÓ: Comencem tallant la ceba petita i la posem a la paella que es vagi tornant transparent. Afegim el carbassó tallat a daus petits, seguidament els xampinyons i finalment els espinacs.
Read more

27 octubre, 2013

PATATES BRAVES

PATATES BRAVES
Posted in : Entrants on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Patates petites – Tomàquet triturat – Una ceba – Dos alls – Bitxos – Pebre vermell picant PREPARACIÓ: Bullir les patates amb sal i vigilar quan estiguin fetes amb l’ajuda d’un escuradents les punxem. Posar en una paella amb oli calent la ceba tallada a trossets i els alls. Afegirem el bitxo i
Read more

27 octubre, 2013

AMANIDA DE FIGUES I FOIE

AMANIDA DE FIGUES I FOIE
Posted in : Amanides on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Amanida variada – Figues – Foie – Formatge parmesà PREPARACIÓ: Posar al recipient les fulles verdes, incorporar el foie; l’he posat una mica al congelador perquè és pugui tallar millor (amb una part del ratllador), figues pelades i tallades a trossets i el formatge parmesà. Oli d’oliva i vinagre de mòdena!

22 octubre, 2013

FOIE

FOIE
Posted in : Entrants on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Fetge d’ànec (500 gr aprox) – Sal grossa – Tres cullerades de brandy – Trufa negra – Coixinets de gasa rectangular (a la farmàcia en comprem) – Dos trossos de corda PREPARACIÓ: Estendre els coixinets de gasa que han de ser grans i anar fent trossets de fetge petits en forma allargada, treient
Read more

19 octubre, 2013

BACALLÀ AMB SOBRASSADA

BACALLÀ AMB SOBRASSADA
Comments : 2 Posted in : Peix on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Bacallà – Pomes Gran Smith – Sobrassada – Mantega – Mel PREPARACIÓ: Rentem i pelem les pomes, les tallem a trossets i les posem a una paella amb una mica de mantega. Triturarem posteriorment la poma a la batedora per a fer la compota. En una cassola hi posarem oli i quan sigui
Read more

19 octubre, 2013

AMANIDA D’ESPINACS AMB FORMATGE BLAU

AMANIDA D’ESPINACS AMB FORMATGE BLAU
Posted in : Amanides on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Peres Conference – Formatge blau – Anous – Espinacs – Mosstassa – Mel PREPARACIÓ: Triar les fulles d’espinacs més tendres i petites i posem una capa al fons del plat. Pelar les pomes i tallar-les amb forma vertical, les col.loquem a sobre dels espinacs, tot al voltant del plat.  Posar més espinacs a
Read more

13 octubre, 2013

LLOBARRO A LA SAL AMB PATATA HASSELBACK

LLOBARRO A LA SAL AMB PATATA HASSELBACK
Posted in : Peix on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Dues patates – Fulles de llorer – Xalotes (o ceba) – Dos llobarros grans – Sal grossa   PREPARACIÓ: Abans de cuinar-lo, ens hem d’assegurar que a la peixeteria li hem dit a la persona que volem fer-lo A LA SAL. Així no ens descami el peix perquè les escames protegeixen la carn
Read more

13 octubre, 2013

AMANIDA DE FOIE I POMA

AMANIDA DE FOIE I POMA
Posted in : Amanides on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Amanida, barreja de diferents tipus – Una poma – Foie PREPARACIÓ: Rentar i escórrer l’amanida. Pelar la poma i treure-li el cor amb l’aparell que ens serà més fàcil ja que tallarem la poma en làmines d’un cm de gruix. Posar la poma en una paella (millor si és tipus grill) amb oli
Read more

6 octubre, 2013

CONFIT D’ÀNEC AMB PLATAN I PURÉ D’ALBERGÍNIA

CONFIT D’ÀNEC AMB PLATAN I PURÉ D’ALBERGÍNIA
Comments : 1 Posted in : Carn on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Cuixes d’ànec confitades – Un platan – Una poma Reineta – Una ceba – Una albergínia – Una cullerada de sucre PREPARACIÓ: Començarem preparant el puré perquè triga més estona. Així que netejarem l’alberginia i la obrirem en dos trossos, la marcarem a la planxa i seguidament les posem al forn a escalivar
Read more

6 octubre, 2013

TIMBAL DE VERDURES

TIMBAL DE VERDURES
Posted in : Verdures on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Una ceba – Un carbassó – Una albergínia – Un pebrot vermell – Formatge de cabra PREPARACIÓ: Netejar l’albergínia i el carbassó, tallar-los en rodanxes primetes, salar-les i posar-les a degotar dins d’un colador. El pebrot vermell, per no haver-lo d’escalivar i la ceba poxar-la, us he adjuntat els pots que he fet
Read more

5 octubre, 2013

BACALLÀ AMB MEL

BACALLÀ AMB MEL
Comments : 1 Posted in : Peix on by : Sílvia Molina

INGREDIENTS: – Dos trossos de bacallà dessalat – Farina – Mel – Dos xampinyons grans per acompanyar PREPARACIÓ: Començarem posant una cassola amb aigua al foc, en fred,  hi afegim els trossos de bacallà i encenem el foc suau fins que veiem que l’aigua desprèn una aigua blanquinosa. Retirar el bacallà i deixar-lo reposar a
Read more